fbpx
PREUZMI ULAZNICU

Sajam HoReCa Adria u doba COVID-a

Home»Sajam HoReCa Adria u doba COVID-a

Safety first – HoReCa always!Ovogodišnji sajam HoReCa Adria održan je u planiranom terminu od 22. do 24. listopada u Opatiji, neposredno nakon najizazovnije turističke sezone, koja je odrađena iznad svih predviđanja s početka sezone. Svjesni smo da će nova turistička 2021. biti još neizvjesnija, no zadnje informacije s njemačkog, austrijskog i švicarskog tržišta najavljuju interes za hrvatsku turističku ponudu veći nego ikad do sada. Iskazani interes sigurno je dijelom radi blizine Hrvatske europskom tržištu, ali još više radi kvalitete proizvoda, usluga i sigurnosti koju smo pokazali da možemo ponuditi.
  

Svijet nije stao, stoga nam je bila želja da se ove godine svi zajedno susretnemo na sajmu HoReCa Adria te iskoristimo priliku da prokomentiramo proteklu turističku sezonu i što bolje pripremimo za nadolazeću. Osim davanja snažne podrške u još kvalitetnijoj pripremi neizvjesne, ali nadamo se puno pozitivnije 2021., jednako nam je važna i vaša sigurnost!

Sajam smo u potpunosti prilagodili novim sigurnosnim standardima i mjerama zaštite, kako bi u zaštićenom okružju mogli obići sve izlagače i partnere. Cilj je pružiti najvišu i najprofesionalniju razinu sigurnosti te u nastavku donosimo pregled najvažnijih osiguranih sigurnosnih promjena:

  • Radi izbjegavanja gužvi, svima koji žele posjetiti sajam bila je dostupna mogućnost da preuzmu i isprintaju svoju ulaznicu i s njom direktno uđu na sajam.
  • Kretanje sajmom omogućeno je u širim jednosmjernim koridorima, s odvojenim ulazom i izlazom kako bi održali još veću udaljenost među posjetiteljima.
  • Svim posjetiteljima dostupne zaštitne maske i dezinficijensi prilikom ulaza, na različitim pozicijama na sajmu te kod svih izlagača.

Uz sve navedeno napravljeno je još mnogo manjih jednako važnih sigurnosnih procedura i protokola koji su na usluzi svima nama kako bi što sigurnije odradili jednu od najvažnijih susreta za pripremu sezone koja će vjerojatno promjeniti sliku hrvatskog turizma za cijelu Europu i svijet.

U nastavku donosimo više detalja.


Koncept sajma HoReCa Adria 2020.


4 m² po osobi
– površina glavne izlagačke dvorane je  2.000 m², a u bilo kojem trenutku u dvorani će biti najviše 500 ljudi, što posjetitelja, što izlagača, kako bi se mogla održati propisana fizička distanca.

Mala izlagačka dvorana– ove godine nije korištena, a do sljedeće godine su odgođena i uobičajena predavanja te MasterClassovi.

Pregrade među štandovima– štandovi su međusobno fizički odvojeni pregradama, a površina najmanjih štandova je čak 9 m². Izlagači će broj osoblja na štandu prilagoditi veličini štanda. Primjerice na štandu površine 20 m² u bilo kojem trenutku može biti najviše 6 osoba, što posjetitelja, što predstavnika izlagača.

Fizička distanca– s površinski većim štandovima i širim prolazima među štandovima, posjetiteljima smo omogućili držanje fizičke distance od najmanje 1,5 metara. Molimo posjetitelje da se pridržavaju potrebne fizičke distance.


Mjere zaštite i oprema

Svim posjetiteljima su bile dostupne zaštitne maskice, tekući dezinficijensi i dezinfekcijske maramice.

Zaštitne maske za lice – obaveza nošenja na štandovima, tijekom razgovora s izlagačima, poslovnim partnerima ili drugim posjetiteljima u dvorani.

Izlagači iz inozemstva – svi izlagači koji dolaze iz inozemstva morali su imati negativan COVID-19 test, ne stariji od 72 sata.

Medicinsko osoblje – tijekom cijelog trajanja sajma osigurali smo prisutnost medicinskog osoblja, kojoj se posjetitelji mogu obratiti u slučaju potrebe.


Registracija i protok posjetitelja


Prijave od kuće
– kao i dosadašnjih godina, posjetitelji su se morali prethodno prijaviti za posjet sajmu. Upute Stožera stavljaju još veći naglasak na registraciju posjetitelja, a kako bi se izbjegle moguće gužve na ulazu, posjetitelji na sajam dolaze s već izvršenom prijavom i isprintanom akreditacijom.

Ulaz u dvoranu – moguć je samo kroz glavni ulaz, s južne strane dvorane. Posjetitelji sve potrebne informacije dobiti u info centru postavljenom na prednjem platou.

Skeniranje posjetitelja na ulazu – akreditacije posjetitelja će se na ulazu skenirati, kako bi se ograničio broj posjetitelja na maksimalno 500 u bilo kojem trenutku.

Mjerenje temperature – posjetiteljima se na ulazu beskontaktnim toplomjerom mjerila tjelesna temperatura.

Koridori – protok posjetitelja kroz izlagački prostor bio je označen, a odvijao se u jednom smjeru. Prolazi među štandovima su širine 3 metra, kako bi se mogla održavati potrebna fizička distanca.

Izlaz iz dvorane – posjetitelji dvoranu napuštaju kroz tehnički izlaz. Ukoliko se želite vratiti na neki od štandova, molimo Vas da se pridržavate „kružnog tijeka“, odnosno da izađete iz dvorane kroz tehnički izlaz i ponovno uđete kroz glavni, prednji ulaz u dvoranu.


Održavanje prostora


Dvorana
– kompletan prostor dvorane dezinficiran je dva puta dnevno, kako bi se osigurala maksimalna zaštita posjetitelja.

Štandovi – svaki izlagač sve površine na svome štandu dezinficira više puta tijekom dana.

Prozračivanje prostora – dvorana je opremljena odličnim ventilacijskim sustavom, koji omogućava da se kompletan volumen zraka izmijeni svakih 45 minuta.


PREUZMI ULAZNICU