PREUZMI ULAZNICU

Noviteti & premijere

Home»Novosti»Noviteti & premijere

Naši izlagači ove godine premijerno predstavljaju velik broj novih proizvoda za hotelijere i ugostitelje. Izdvajamo neke od njih...

Tko ne inovira ne profitira, mala je preinaka poznate uzrečice, a koja danas više nego ikad vrijedi u svakom restoranu i hotelu. Iz godine u godinu sajam HoReCa Adria postaje sve jači kada je riječ o premijerama novih proizvoda i tehnologija, a u ovogodišnjem izdanju sajma naši su izlagači osigurali više od 30 proizvoda koje ćete po prvi puta moći vidjeti i probati na hrvatskom tržištu.

Styler je inovacija koja dolazi iz LG-a, a gostu omogućuje da odjeću osvježi i održava između pranja. Funkcionira na način da se odjeća pod parom i jakim strujanjem zraka čisti, dezinificira, poravnavaju se nabori te se odstranjuju mirisi.

LG Styler je namijenjen hotelima, poslovnim uredima, resortima i restoranima viših kategorija, vrlo je jednostavan za korištenje, te dolazi u varijanti bijele i tamno smeđe boje. Styler LG potražite na štandu tvrtke Bijeli Svijet.


Novo švedsko rješenje za transport hrane u obliku laganih i super-učinkovitih kolica za transport hrane unutar ugostiteljskih objekata dolazi od švedskog proizvođača ScanBox. Ova tvrtka je lider na području proizvodnje slične opreme za škole i bolnice, a u novom proizvodu koji je specijaliziran za upotrebu u ugostiteljstvu, primijenjen je sav njihov know-how. Scan Box predstavlja tvrtka Eten.


Zagrebačka tvrtka Noval premijerno predstavlja dva nova modela Berkel salamoreznica. Ugostitelji koji su imali prilike upoznati ovaj brend znaju da se radi o proizvodima premium kvalitete, a sljedeća dva modela nova su i unapređena generacija.

Model Volano B114 je poseban po iznimno tankom rezu od 0 do 1,5 milimetra, a namijenjen je za pršute ili slične vrste suhih mesa za koje je potrebno posebno tanko rezanje. Dolazi u stolnoj varijanti ili s pripadajućim stalkom. Izrađen je od obojenog aluminija s detaljima od nehrđajućeg čelika i spada u modele srednjih dimenzija – visine 70 i širine 67 centimetara, a promjer oštrice je 319 milimetara.

Flywheeler B3 također spada u Berkelove stilizirane modele, te je, kao i Volano 114, izrađen od obojanog aluminija, a osim u crvenoj, dostupan je i u crnoj boji. Radi se o modelu koji teži 46 kilograma, te spada u lakše Berkelove salamoreznice, a preciznost reza je od 0 do 1,5 milimetar, s decimalnim uštimavanjem.


U segmentu novih tehnologija, Istra Tech predstavlja aplikaciju MISH DOM. Ona je namijenjena podršci rada djelatnika u domaćinstvu – od sobarica, hotelskih domaćica i kućnih majstora do voditelja održavanja u smještajnim objektima. Omogućuje bolju organizaciju rada, a osim na stolnim računalima može se koristiti i na pametnim telefonima, pa djelatnici tako mogu točno znati koji su njihovi radni zadaci i ostvariti direktnu komunikaciju s ostalim djelatnicima odjela. MISH DOM omogućuje praćenje čistoće, zauzetosti, statusa izgubljenih predmeta te druge potrebne elemente. Osim MISH DOM-a, Istra Tech će predstaviti i aplikaciju MISH PC-NFC kojom gost plaća ugostiteljske usluge putem pametnog telefona.


Nova generacija opreme moći će se vidjeti na štandu Gemme.  U prvom redu je to novi model frižidera za odležavanje mesa Dry Ager DX 100, njemačke proizvodnje, osmišljen za upotrebu u restoranima. U njemu mogu odležavati govedina, svinjetina te šunke i salame, kapaciteta je do 100 kilograma mesa s patentiranim inovativnim uređajem za kontrolu vlage i protoka zraka, a visoku razinu funkcionalnosti prati i atraktivan dizajn samog frižidera.

Novi model ledomata Manitowoc je osim na hrvatskom, novost i na svjetskom tržištu. Proizvodi tzv. pune kocke leda, a prednost su mu manje dimenzije.

Osim ova dva noviteta, Gemma će predstaviti i opremu od inoxa za javne sanitarne prostore proizvođača Franke koja obuhvaća sušila, dozatore, umivaonike i wc školjke, a svi su proizvodi posebno osmišljeni za hotele i kampove.


U svom segmentu plastičnog stolnog posuđa Pro Trade po prvi puta u Opatiji predstavlja i novi brend Külsan Melamin, s linijom tanjura, čaša i šalica, pladnjeva i zdjela proizvedenih od melamina. Radi se o posebnoj vrsti plastike visoke kvalitete, pa je ovakvo stolno posuđe atraktivnog izgleda poput keramike ili stakla, perivo u perilici i dugotrajnije.

Novost na hrvatskom tržištu su i Microplane ručni ribeži koje predstavlja zagrebačka tvrtka Pro Trade kroz svoj brend Lonci & poklopci. Radi se o nečemu što je “must have” svake profesionalne kuhinje – ribeži su to s inovativnom oštricom koja je osnova svih vrhunskih Microplaneovih ribeža i usitnjivača, iznimno su precizni, jednostavni su za rukovanje i funkcionalni.

U segmentu klasičnog stolnog posuđa od keramike, na štandu Pro Trade će se moći vidjeti i najnovija linija Cuba njemačkog proizvođača ASA. Linija je to koja je zanimljivih, nepravilnih oblika, a osim u bijeloj, dolazi u smeđoj, sivoj i zelenoj boji, čime uistinu predstavlja odmak u odnosu na slične linije na tržištu.


Za profesionalnu njegu rublja na sajmu HoReCa Adria će biti predstavljeni i novi uređaji Miele Profi@Work koji nude visoku izdržljivost i maksimalnu učinkovitost, a namijenjeni su i za upotrebu upotrebu u hotelima, pansionima, restoranima, wellnessima te u marinama, kućama za odmor i vilama. Riječ je o perilicama modela PW200 i sušilicama PT200, uređajima koji su čak šest puta izdržljiviji od klasičnih modela za kućnu upotrebu, s velikom zapreminom punjenja od sedam kilograma, te iznimnom efikasnosti – programski ciklus za pranje 7 kilograma rublja traje samo 79 minuta za intenzivno pranje i učinkovito sušenje. Uređaji omogućuju optimalno sušenje uz Perfect-Dry sustav, te ostvaruju značajne uštede s obzirom da se radi o A++++ razredu energetske učinkovitosti.


Saniteh će premijerno predstaviti antivandalni ugradbeni vodokotlić s piezo tipkom za aktivaciju ispiranja dodirom, proizvođača Sanela. Izuzetna otpornost na vandalizam i aktivacija ispiranja samo na dodir piezo tipkom čine ovaj sustav dobrim rješenjem za primjenu u kampovima.

Na štandu Saniteha ćete pronaći i najnoviji sustav za punjenje mobilnih uređaja Plug-in box koji je posebno pogodan za restorana i hotele, a funkcionira u svim prostorima gdje postoji wi-fi.


U segmentu stolnog posuđa Zip trgovina premijerno prikazuje linije Isla i Studio Prints Stone britanskog proizvođača Churchill. Isla je novitet za jesen 2018., a inspirirana je oblicima i teksturom morske obale koji se manifestira na zanimljivom obrubu posuđa koji dolazi u varijante tri boje – bijeloj, plavoj i sivoj.

Kolekcija Studio Prints Stone bazira se na prirodnim formama i teksturama drva, dolazi u tri varijante boje, te je otporna na pranje u perilici i prilagođena posebnim zahtjevima u ugostiteljstvu.

U segmentu pripreme alergen free hrane, Zip trgovina će predstaviti kuhinjsko posuđe španjolskog proizvođača Pujadas predviđeno upravo za tu namjenu, kao i novitete u buffet prezentaciji napravljene od drva.


Iz Unoxa dolazi najnoviji model konvektomata BAKERLUX SHOP. Namijenjen je za pripremu smrznutih i polusmrznutih prozivoda te je posebno pogodan za hotele. Dolazi u različitim dimenzijama s deset, šest, četiri ili tri pladnja, a može se odabrati i personalizirano korisničko sučelje.

 

Ovo su samo neke od premijera, a još veliki broj njih potražite na sajmu HoReCa Adria, od četvrtka 8. do subote 10. studenog.

PREUZMI ULAZNICU

You must be logged in to post a comment Login

Widgets Magazine