Sajam u doba COVID-19

Ovogodišnji sajam HoReCa Adria održati će se u planiranom terminu od 14. do 16. listopada u Opatiji, neposredno nakon još jedne izazovne turističke sezone, koja je odrađena odlično i iznad svih predviđanja s početka sezone. Iskazani interes gostiju kroz posljednju sezonu sigurno je dijelom radi blizine Hrvatske europskom tržištu, ali još više radi kvalitete proizvoda, usluga i sigurnosti koju smo pokazali da možemo ponuditi.

Svijet nije stao, stoga nam je bila želja da se i ove godine svi zajedno susretnemo na sajmu HoReCa Adria te iskoristimo priliku da prokomentiramo proteklu turističku sezonu i što bolje pripremimo za nadolazeću. Osim davanja snažne podrške u još kvalitetnijoj pripremi sezone 2022., jednako nam je važna i vaša sigurnost!

Sajam smo u potpunosti prilagodili novim sigurnosnim standardima i mjerama zaštite, kako biste u zaštićenom okružju mogli obići sve izlagače i partnere. Cilj je pružiti najvišu i najprofesionalniju razinu sigurnosti te u nastavku donosimo pregled najvažnijih osiguranih sigurnosnih promjena:

  • Radi izbjegavanja gužvi, svima koji žele posjetiti sajam dostupna je mogućnost da preuzmu i isprintaju svoju ulaznicu i s njom direktno uđu na sajam
  • Kretanje sajmom omogućeno je u širim jednosmjernim koridorima, s odvojenim ulazom i izlazom kako bi održali još veću udaljenost među posjetiteljima
  • Svim posjetiteljima dostupne zaštitne maske i dezinficijensi prilikom ulaza, na različitim pozicijama na sajmu te kod svih izlagača
  • Ulaz je moguć uz predočenje Covid putovnice, potvrdu o preboljenju bolesti Covid-19 u posljednjih 6 mjeseci ili negativnog PCR testa ne starijeg od 48 sati
  • Za posjetitelje i izlagače koji nemaju Covid putovnicu, potvrdu o preboljenju ili negativan test, na ulazu će se osigurati besplatno testiranje s brzim antigenskim testom

Uz sve navedeno napravljeno je još mnogo manjih jednako važnih sigurnosnih procedura i protokola koji su na usluzi svima nama kako bi što sigurnije odradili sajam.

U nastavku donosimo više detalja:

Koncept sajma HoReCa Adria 2021.

4 m² po osobi – površina glavne izlagačke dvorane je  2.000 m², a u bilo kojem trenutku u dvorani će biti najviše 500 ljudi, što posjetitelja, što izlagača, kako bi se mogla održati propisana fizička distanca.

Mala izlagačka dvorana – i ove godine neće biti korištena, a do daljnjeg su odgođena i uobičajena predavanja te MasterClassovi.

Pregrade među štandovima – štandovi su međusobno fizički odvojeni pregradama, a površina najmanjih štandova je čak 9 m². Izlagači će broj osoblja na štandu prilagoditi veličini štanda. Primjerice na štandu površine 20 m² u bilo kojem trenutku može biti najviše 6 osoba, što posjetitelja, što predstavnika izlagača.

Fizička distanca – s površinski većim štandovima i širim prolazima među štandovima, posjetiteljima smo omogućili držanje fizičke distance od najmanje 1,5 metara. Molimo posjetitelje da se pridržavaju potrebne fizičke distance.

Mjere zaštite i oprema

Svim posjetiteljima biti će dostupne zaštitne maskice, tekući dezinficijensi i dezinfekcijske maramice.

Zaštitne maske za lice – obaveza nošenja na štandovima, tijekom razgovora s izlagačima, poslovnim partnerima ili drugim posjetiteljima u dvorani.

Izlagači iz inozemstva – svi izlagači koji dolaze iz inozemstva moraju imati negativan COVID-19 test, ne stariji od 72 sata.

Medicinsko osoblje – tijekom cijelog trajanja sajma osigurali smo prisutnost medicinskog osoblja, kojem se posjetitelji mogu obratiti u slučaju potrebe.

Registracija i protok posjetitelja

Prijave od kuće – posjetitelji se moraju prethodno prijaviti za posjet sajmu. Upute Stožera stavljaju još veći naglasak na registraciju posjetitelja, a kako bi se izbjegle moguće gužve na ulazu, posjetitelji na sajam dolaze s već izvršenom prijavom i isprintanom akreditacijom.

Ulaz u dvoranu – moguć je samo kroz glavni ulaz, s južne strane dvorane. Posjetitelji sve potrebne informacije mogu dobiti u info centru postavljenom na prednjem platou.

Skeniranje posjetitelja na ulazu – akreditacije posjetitelja će se na ulazu skenirati, kako bi se ograničio broj posjetitelja na maksimalno 500 u bilo kojem trenutku.

Mjerenje temperature – posjetiteljima se na ulazu beskontaktnim toplomjerom mjeri tjelesna temperatura.

Koridori – protok posjetitelja kroz izlagački prostor biti će označen i odvijati se u jednom smjeru. Prolazi među štandovima su širine 3 metra, kako bi se mogla održavati potrebna fizička distanca.

Izlaz iz dvorane – posjetitelji dvoranu napuštaju kroz tehnički izlaz. Ukoliko se želite vratiti na neki od štandova, molimo Vas da se pridržavate „kružnog tijeka“, odnosno da izađete iz dvorane kroz tehnički izlaz i ponovno uđete kroz glavni, prednji ulaz u dvoranu.

Održavanje prostora

Dvorana – kompletan prostor dvorane dezinficirati će se dva puta dnevno, kako bi se osigurala maksimalna zaštita posjetitelja.

Štandovi – svaki izlagač sve površine na svome štandu dezinficira više puta tijekom dana.

Prozračivanje prostora – dvorana je opremljena odličnim ventilacijskim sustavom, koji omogućava da se kompletan volumen zraka izmijeni svakih 45 minuta.